BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

14 Eylül 2008 Pazar

BİR GÜNLÜK ÖMÜR

Gecenin tam yarısına gelmişim farkında değilim.Belki de ömür bir gün sürecek bu sefer,bilmece gibi .Hayatın beni bu kadar sık boğaz etmediği bir günü hatırlamak istiyorum.Doğduğum gündü sanırım en sonuncusu.Ne kadar uzun zaman olmuş diyeceğim ama ömür bir günlüktü dedim.Gecenin bir yarısı doğdum bir yarısı ölüyorum.

Mutlulukların kısalıpta hüzünlerin kol gezdiği bir şehir var dışarıda, içindeki herkesi ateşlere atan, yakan, kavuran bir hayat.Omuzlar düşmüş herkesin ,yükler çok ağır.Koşarak hayatı yakalamaya çalışırken kendimizi unutmuşuz.Sahte sevgilerin peşinde ,yarınlarımızı arkada bırakmışız.

Gün doğmak üzere; Ayşe,Kerem,Erol,Mehmet hadi kalkın.Bir kaç saat bile olsa fazladan yaşayalım.Otobüsler başladı caddeleri doldurmaya,heyecan var şehirde.Kapıdan çıkıp ilk gelen otobüse binicem dedim kendi kendime.Nereye giderse gitsin, bu bir günlük ömrü ıskalamıyorum sana inat.Hep ben yenildim,sen zafer gülücüklerinle bakarken.Bu gün benim günüm,ezdirmiyorum kendimi senin oyunlarına.

Papatya sever misiniz ? Hadi toplayın o zaman, tam yerindeyiz. Etrafı bir görseniz; her yer sarı beyaz yeşil.Kendimi saldım renklerin arasına, ne tarafa gitsem acaba? Her yöne bakmalıyım, girmediğim köşe kalmamalı.Görmediğim renk, tatmadığım tat,hissetmediğim hiç bir şey kalmamalı giderken.Sana inat bunların hepsi biliyorsun değil mi? Bunca doğumlardaki acılar , küçümseyişler, hayal kırıklıklarını yaşattığın için isyan ediyorum sana ve bir günlük hayata.Yarın olmayacağımı bilsem de bu gün benim ……..

İnsan ömrü boyunca nelere sahip olmalı? İş, yuva ,aile,çocuklar,aşk…….Bir gün içinde bunları yapabilir miyim? Hayal etsem de olur, bir güne koca bir aşkı sığdırabilirim.Sevgiyi içimde barındıran ben bir günde akıtabilirim bir papatyaya aşkımı.Toprak ve su besler güneş yakar, ısıtır, aydınlatır bizi.Kök salmış bir aşkın büyüklüğünü kıskanma sakın.Haykırıyorum sen benimsin eyyy aşk…………

Her yöne gittim, her şeyi gördüm bir günde.Gün batımı ilk defa hüzün getirmedi bana.Bu günü özel kılan da bu olsa gerek.Kendime verdiğim söz ve sana olan isyanım.Diğer günler de yine aynı şeyler olacak biliyorum ama bu gün benim. Bitmeyecek ezikliğimin ve hüznümün karşılığı, hani felekten çalınan gece gibi benim de senden çaldığım ya da bedel olarak aldığım bir gün.Denize, gökyüzüne,kuşlara,her şeye , gözümün ve gönlümün alabildiği her şeye ve heryere akıttım bu gün.Sana inat, bana yaşattığın kırgınlıklara inat, elimden kaçırdığım geçmiş ve geleceğe inat.BİR GÜN………………….

0 yorum: