BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

31 Ekim 2008 Cuma

YARALARIMI SARMADAN GİTTİN….

















Yaralarım vardı tüm benliğimde , bedenimde. Sarılacak, merhem sürülecek, deva bekleyen, kanayan. Yüreğimde her an akan damla damla kanım var gömleğimde. Issız hallerimle geldim sana. Kimsesizdim oysa, senden önce. Oradan oraya salınan, rüzgarlarla limandan limana sürüklenen kağıttan bir kayıktı yüreğim. Kan denizinde balık arar mı insan? Ben seni aradım o kızıl denizde. Şarap rengi gözlerimdeki gölgeler, sensiz ve sığ kaldım. Sensizlik buysa iyice anladım.


Sevgiye susamışlığımı doyurmaya çalıştım senin o kara gözlerinde.Gölgeler gibi üstüme gelişine aldırış etmeden yaşadım sende seni.Aldanışları ve yalanları severek kabul etmenin acısı da içimde, ıssız kalmanın soğukluğu da. Çareler tükenmiş bu aşk için, sen kendi yolunu aradın bende kendi gözünle. Ben ikimize de ışık tutmaya kalktım senin o kara gözlerinde şovalyem. Zırhının içinde bilirdim ki, sen benimdin, içimdeydin. Tıpkı ben sende nerde duruyorsam , orada yapraklarım filizlendi.Çiçeklendim, hazanda baharı yaşadım, yaşatmaya kalktım.



Başka gönüller hasret değildim ben, susamışlığım , açlığım hep sanaydı. Sen uyuyan, ölen bir yüreği korkulardan aldın çıkardın. Ama beni öksüz bıraktın, hayal kırıklıkları oldu kucağında çiçeklerle gelişlerin. Bilmez miydin ben sana tabiydim ezelden. Her heceden çıkan sen, her solukta kokunla ciğerlerime sinensin/din. Günümü gecemi doldurdum ben senin hayalinle, bıraktığın anılarınla. Başka tatların peşinden koşmalarına, kızgınlıklarını perde yaptığın an. İşte bu andı yaralarımı deştiğin an. Ölüm bu olsa gerek sevdiğim. Sensiz kalmak, sensizlikten öte beni kaybettim ben seninle.


Canım yanıyor hala, kanayan yüreğim düşman oldu bana. Bağırarak, hıçkırarak söyledim şarkılarımı bu gece….


Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini,
Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara.
Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı,
Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara…..

Her şeyin rengi yeşil değilmiş meğer, seni yitirdiğimde anladım bunu. Gidişinin kızıllığı şaraptan da koyuymuş meğer. Kan rengi laleler çıkmış gönül bahçemde, kan olmuş diplerine akan yağmur. Lalelere düşman oldum senin için, kanama doyurma onları dedim yüreğime. Ama sen bilmezsin ki, gönül dinlemezmiş ferman. Ancak akıl dinler sözleri….


Aklın esiri olmuş kanayan bir yüreğim ben. Düşmeden anlamadım sevdanın ne olduğunu. Duymadan anlamadım yalanların ne çok yakıp yıktığını. Yaşadığım karanlıklarla yürüyorum tek başıma. Yanıma yol arkadaşım sen, senin anların ve kokun. Esaretliğimin ve özgürlüğümün bedeli olan sen, yıllanmış şarap tadındaki sevdam. Sevmek koca bir hayal şimdi, sensiz yüzülen bu kızıl ufukta. Sensizliğin ta kendisi yüreğim. Bensizlik ise koca bir yalan, senin için...



Mavisihir

0 yorum: