BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

27 Aralık 2008 Cumartesi

Karanlık mı, Sen mi?




Karanlık mı odam yine? Gözlerini kapat dedi bir ses, şimdi ne gördüğünü anlat.Karanlıktı sadece başka hiç bir şey yoktu o an. Yüreğimle bakamadığımı anlamam zaman aldı. Durdum öylece konuşmadan, gecenin karanlığını ve sessizliğini dinledim bir zaman. Eskiyen şeyler vardı içimde, hissedemediğim belki de geri döndüğünde özlemden değil de, korkudan sarıldığım. Kendimi kandırmaktan başka bir şey olmayacağını biliyordum.Karanlıkta gözlerimi kapatıp öyle görmemi istiyordu benden o ses. Nasıl yapacağım bunu bilmiyorum desem de, kapat gözlerini dedi bana. Kapadım yine, baktım, baktım... Bir ışık mı olması gerek, yoksa silik bir anı mı? Karmakarışık birşey içimdeki. Çelişkilerimi sakladım oysa ben o karanlıkların içine görmemek, göstermemek için.


Saklayamıyordum içimde özlemlerle berabar yoğurduğum öfkelerimi. Verilen sözlerin tutulmadığı bir an daha gelip dayandı kapıma.Bırakıp gitsem, kalsam? Sorular ve parantez içindeki cevapları.Gözlerimi kapayıp bakmamı istediğim karanlık mı yoksa sen misin? Dilinin isteyipte söyleyemediği sözleri sakladın sen de karanlıklara. Belki de pişmanlıklarını.Saklanmış belki de hapsedilmiş bir sevda bizimkisi, karanlıklarla harman olmuş ve yine karanlıklarda son bulmuş. Umudumu bağlamak karanlıklara? Bu sorulara cevap, yine parantezler. Ne nokta ne virgül. Parantezler ne anlama geliyor?


Seçim yaparken, yürürken, uyurken hangi işareti koymak gerek kelimelerin ardından? Kelimelerin hükmünün bittiği yerde sana gözlerimle anlattıklarımı görmen gerek. Hedeflerimi asla ıskalamadım ben gözlerimle, hep doğru ve tarafsız oldu gözlerim hayatımda. Ne derse kalbim öyle baktı, yalansız.Çelişkilerimde kaçırdım gözlerimi senden. Korkularımı görme istedim sadece. Karanlıkta sakladım onları kelimeler gibi.


Gözlerimi kapayıp yeniden baktım karanlık odama. Şimdi değişen bir şey görebildiğim. Ne olduğunu kendime bile söyleyemediğim, belki de sensin belki de ben. Belki gelecek, belki geçmiş. Karanlıkta süzülen bir ışık hüzmesi belki, belki de pencereden içeri kaçmaya çalışan sokak lambasının aynadaki aksi. Hiç bir şey bilemdiğim bir anda, sakladım herşeyi karanlıkta. Beni korkutan karanlık mı, sen mi acaba? Cevap yine parantez içinde ama kelime saklı değil. Cevap SEN..............



Mavisihir

0 yorum: