BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

12 Mart 2009 Perşembe

KATİL VE MAKTUL




Her günün bir katili vardır aslında hepimizin yaşamında. Gündoğumlarında bizimle gülerek uyanan ve akşamında gözlerinden kan damlayan katillerimiz. Neşemizin içinde besler büyütürüz onları ıssızca. Zamanın sessiz adamları oluverirler birden bire. Nefes almadığını sandığınız anda bir hançer saplar gider boğazınıza. Can çekişmelerin içindeyken bir de gidişleri yaşarsınız hep beraber. Acı , acı, acı, hayatın üç temeli var derken, üçü de aynı olan tek temelden bahsedermişiz meğer. Acı, tanıştırayım. Pardon siz kimdiniz? Katiliyle tanışmayan yok alında bilir misiniz? Ensenizde, içinizde, sağınızda ve solunuzda dolaşan her şeydir katiliniz. Bazen hayatın ta kendisidir. Ta ki siz fark edene kadar. Korkusuz ve kokusuzdur katiller. Sen etrafında değişik bir aroma bekleyip, geldiğinde kokusundan tanırım derken, katilin yanına sokulur ve giriverir nefesine.



Tanınmış bir oyuncudur aslında hepimizin katili. Bizlerin hayatındaki başrollerimizi canlandıran, belki de aslında bizler olan. İnançlarımızla, cahilliklerimizi birbirine katıp bizi biz olmaktan çıkaran anlarımızdır belki de. İsyan bayraklarımızı göndere çektiğimizdeki yalancı zaferlerimizin içimizde bıraktığı kısa heyecandır. Yalanlarla kurulan yaşamlardan ve dostluklardan arda kalan nefrettir bazen. Silip silip attıklarımızdır ya da kenarda köşede kimsesiz bıraktıklarımızdır. Kendimizi unuttuğumuz köşe başında üzerimize basan bir koca ayaktır belki de. Canım yanıyor, al ayağını üzerimden diye bağırsan da faydası olmayacaktır. Seni duymaz, duyamaz. Sana ve gerçeklere kulağı kapalı bir katilin var demektir. Bu da ayrı bir handikaptır, katil-maktul hikayesinde. Yazık …



Şimdi bizlerden yani maktullerden dem vuralım biraz da. Nereniz kanıyor, acıyor fark edebildiniz mi bu kadar yaşam yarışının içinde? Hilelerle kazanılan yalancı bir zaferden yola çıkıp da, kime neyi ispat ettiğinizi düşündünüz mü hiç? Yoksa hiç bakmadınız mı önünüze, ardınıza, sağ ve solunuza? Katilinizin nerde durduğunu,size hangi zayıf noktanızdan yaklaşacağını düşündünüz mü? Her şeyin cevabının hayır olduğu bir yaşamda yaşadığımızı gördünüz mü şimdi? Maktul olmaya da hayır diyebiliyor musunuz? Sakın evet demeyin, katiliniz bunu size sormayacaktır. Usulca sokulup girecek yaşamınıza ve sizi yavaş yavaş öldürecek. Katil ve maktul aşkının en büyüleyici semalarında gezerken siz ya da hepimiz, kanımızın son damlası da boşluğa aktığında kapanacak gözlerimiz ve soluk kesilecek. Gül rengi bir kan, kırmızının soluk ve eskimiş renginde benim katilim. Gözlerim kapanmadan, son nefesimi geri vermeden,bir an rengini gördüğüm son yaşam sahnem. Perde kapandı izleyiciler, satırlarım sona erdi. Katil ve maktul, kim bilir? Belki bir gün roller değişir, ne dersiniz?



Mavisihir

0 yorum: