BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

25 Mart 2009 Çarşamba

YARAMAZ SİNCAP



Fındık ailesinin en küçük ferdiydi. O kadar yaramazdı ki, kış için ailesi kozalak toplarken o hep oynamak isterdi. En küçük olmanın verdiği şımarıklıkla herkese kendini sevdirir, cezadan kurtulurdu. Minicik olmasıyla birlikte gerçekten çok ta sevimliydi Fındık.Yaramazlık yapmaktan vazgeçemeyişine kendi de kızıyordu bazen. Çünkü başına olup olmadık işler geliyordu. Fındık ve ailesi bir ağaç kovuğundaki evlerinde yaşıyorlardı. Burası çok güzel bir evdi.


Bir gün ormanda gezerken yerde bir çukur gördü. Bun bir tavşan yuvasıydı aslında ama o bilmiyordu. Çok meraklı olan Fındık delikten içeri daldı. Biraz gittikten sonra karanlıkta kaybolduğunu sandı tam korkuya kapıldığı anda tavşanların evinde buldu kendini. Kendi evine benziyordu biraz ama burası toprağın altındaydı. Masada değişik yiyecekler gördü. Tadını çok merak ediyordu tadını ama biraz da korkuyordu. Bilmediği şeyleri yememesini söylemişti annesi ona. Fındık merakına yenildi. Hem annesinin sözünden çıkmıştı hem de başkalarının evine izinsiz girip yiyeceklerini izinsiz yemişti. O kadar çok yedi ki birden uykusu geldi. Oradaki kanepede tatlı bir uykuya daldı.



Bu arada tavşanlar evlerine döndüler, Fındık’ı evlerinde gördükleri için çok şaşırdılar. Fındık’ın ailesi her yerde onu arıyordu. Akşam olunca ümitsizliğe kapılmışlar onun başna bir şey geldiğini düşünmüşlerdi. Tavşan ailesi Fındık’ın ailesini tanıyordu. Gidip onlara haber verdiler. Fındık’ın ailesi yavru sincabın iyi olduğuna çok sevindi. Fındık ertesi sabaha kadar deliksiz bir uyku çekti. Sabah kalktığında tavşan ailesinden özür diledi, onlar da onu affettiler ve öğütlerde bulundular. Fındık artık ailesinden izinsiz hiçbir yere gitmeyecekti. Çünkü bir daha yaparsa bu kadar şanslı olmayabilir, ormanda yaşayan kötü hayvanların eline düşebilirdi.


Tavşan anne Fındık’ı ailesinin oturduğu ağaç eve götürdü. Fındık’ın ailesi ona çok kızgındı aslında ama yine de ona ceza vermediler. Ona ne kadar üzüldüklerini ve korktuklarını anlattılar. Fındık bir daha yapmayacağına ve bundan sonra uslu bir yavru sincap olacağına dair ailesine söz verdi. Bir daha da asla yapmadı. Güzel günler geçirerek yaz mevsimini uğurladılar.





Mavisihir

0 yorum: