BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

29 Aralık 2009 Salı

DENİZ KÖPÜĞÜNDE SAKLI AŞK







Herşey deniz köpüğü gibi hayatta. Bir dalga gelir, bembeyaz köpükleriyle çarpar yüzümüze. İzi mutluluk olur bazen, bazen acı, bazen pişmanlık. Bazen de sevinç, çocuklar gibi koşmak, çoşmak ister yürekler. Ateş böcekleri gibi ışık saçarak uçtuğunu sanar insan. Gerçekten de saçıyordur aslında. Ne zaman mı? Aşk varken…

Aşk uğrayınca yüreğe, bedeni tarif edilmez bir ışık sarar. Etrafımızdakilerinin gözleri kamaşır bu ışıkla ve dönmeye başlarlar bizimle birlikte. Dokunmak, biraz da olsa bizden bir parçayı yaşamak isterler. Kendi loş dünyalarına, ufacık bir ışık girsin isterler. Kimi umutlanır, kendine bakar ve eğer başını önüne. Geride bıraktıklarının acısı çöker kimi zaman küçük yüreklerine, kimi zaman da küçük bir kıskançlık sarıverir. İşte, aşk kimine yakın gelir, kimine de çok uzak.

Deniz köpükleri de dalgalarla birlikte çoşar, danseder. Gece geldiğinde, başlarlar şarkılarını söylemeye, sabaha göz kırparken de bitirirler. Deniz köpükleri de geceyi sever, bizim gibi, aşk gibi. Kim bilir, belki de deniz köpükleri gecenin ve aşkın ta kendisi. Bilmeden, tanımadan karşılarız yüzümüzde onları. Günün parlaklığında ve sıcağında onlarla oynadığımız oyunun tadını çıkarırız. Çocuk gibi şen, heyecanla sarılırız maviliğe. Bedenimizi bırakıp, arındırırız ruhlarımızı.

Bazen, bir taşa konup manzarayı izlemenin tadını çıkarırız. Çığlık çığlığa şarkılar akar içimizden, martı kanatlarında havalanıp sevgiliye doğru yolculuğa çıkar gönüllerimiz. Bazen de, bir omuza yaslanıp sessizce ağlar dertleşiriz denizle ve dostla. İçimizde biriken yağmur damlalarını bırakırız köpük aralarına. Dalgalar ayaklarımızı okşar bazen, saçlarımızda seven eller dolaşır. Sıcacık, eşsizdir o anlar. İmbat estikçe, saçları gezinir yüzünüzde. Bazen de, sizinkiler başka bir yüzde. Küçük bir öpücük eşlik eder imbata, dudaktan kalbe akar deniz köpüklerindeki aşk. Kuşlar gibi özgür olur o an seven yürekler ve elele bulutlara çıkarlar. Dalgaların dansını bulutlardan izlemenin tadına varırlar sessizce. Konuşmazlar ama bilirler sessiz kelimelerin neler olduğunu. Gözler konuşur, yürekler dokunur ve ruhlar sevişir bulutlarda.

Küçük bir deniz köpüğünde saklı aşk. Biri bana, biri sana, biri de aşkımıza…

Mavisihir

3 yorum:

suskunbiradam dedi ki...

Deniz köpüğü vurunca yüze... Evet vurunca, ya ak köpükleri ile ak eder yüzü ve gönülü, ayakları keser yerden... Ya da vurunca yüze, birlikte getirdiği çöpleri de vurur yüze, hüzün yükler yüreğimize...

Hep ayakları yerden kesen ak köpükler uğrasın imbatta...

Sevgiler...

tufan dedi ki...

Evet bir deniz köpüğünde saklı aşk,vurdukça kıyılara büyür,büyüdükçe sevdalar köpürür sığmaz bedene.
Yüreği güzel arkadaşım,mutlu yıllar diliyorum,sevgi dolu,barış ve huzur dolu yıllar diliyorum.

Saygılar sevgiler.

suskunbiradam dedi ki...

Yeni yılın size mutluluk, huzur getirmesi dileklerimle kutlu olsun...

Sevgiler, selamlar...