BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

14 Mart 2010 Pazar

HAYAL ADAM

Hayallerimin içinden aldım bu gece seni yine. Masaya karşılıklı oturup şaraplarımızı yudumladık. Hayaldi ya nasıl olsa, seni en saf halinle oturttum karşıma. Tüm maskelerinden soyundurdum seni. Safi kendindin bu gece. Ne yalanlar vardı üzerinde, ne de kaçamak bakışların. Sokulurken sıcak sobaya ya da yudumlarken şarabını çocuk gibi yalındın, her zamankinden farklıydı gözlerindeki sevinç. Hayal bu ya, bir buse uçtu dudaklarımdan gözlerine. Öyle bir sevinçti benimkisi, kendi hayalim ancak beni mutlu etmeliydi. Bencilce izlemeliydim karşına oturup.


Hayat da bencildi hep, ben sadece bu gece bencillik yapıyorum diye kızma bana. Hayalsin sen de altı üstü unutma. Ben çizdim senin yüzünü bu gece. En saf gülümsemeni takın şimdi, sonra o yüzle bak bana. Bu resim kalsın hatıraların arasında. Hayal adamın en saf halini izliyorum. Kadehteki şarapta hayali yüzünün aksini görüyorum, bir yudum alıyorum ondan. Seni de sindiriyorum ruhumda. Huzura yumuyorum gözlerimi gecenin ardından.


Düşüme dadandırdım seni bu gece. Sabaha kadar hayal olarak kalacaksın. Gerçeklikten uzak son bir düş göreceğim . Sabah yeniden başlayacağım herşeye, bu kez hep gerçekleri yazıp çizeceğim. Gerçek soluk alıp verişleri izleyeceğim göğüslerde. Gerçek gülümsemeler ve gerçek gözlerle yürüyeceğim sokakta. Gerçek kokusunu çekeceğim denizin, ciğerlerimi dolduracağım bahar sabahının pusuyla. Gözlerim yaşaracak yine belki, ağladığımdan olmayacak bu kez. Bahar sabahının pusundan diyeceğim soranlara.


“En son O gittiğinde ağlamıştım” diyeceğim içimden sessizce. Yıllar geçmiş üzerinden ve anılarım şarap gibi yıllanmış. Silikleşmiş hatta yüzü. Hatırlamaya çalışacağım bir an öylece durup, ama gözlerimin önüne gelmeyecek O’nun yüzü. “Unuttum işte” diyeceğim. Belki de hep birlikte söyleyeceğiz unuttuklarımızı. Tükettiklerimize saygı duyacağız an gelecek. Tuhaf işte, hayat bunların hepsini barındıran bir silsile değil midir?


Eskiler ve yenilerin buluşmasına şahitlik etsin bu gece. Hayal bu ya,hepimize yeni bir yüz çizsin. Yeniden gelip sonra da arkamızı dönüp gidelim diye…


Mavisihir


3 yorum:

tufan dedi ki...

Kalecik karasının kızılına çalacağım geceyi,türkülerin hüznünde hayaline dalacağım demiş şair,bir kadehten,bir dudaktan özlemi tadası geliyor insanın.
Derin düşüncelere sürüklüyor yazınız insanı,yaşanaların içine dalıp oralarda kalası geliyor adeta.
Keşke hep o saf halimizde kalabilseydik diye düşünüyorum ve teşekkür ediyorum.

Saygılar sevgiler.

suskunbiradam dedi ki...

Hayallerde "Olmasını istediğim" insanı yaratmaktayız sanki. Ya da başka bir deyişle "Mevcut kişiden hayalimizdeki kişi" kavramına atlayış sanki.

Hülyalardan uyandığımızdaysa sert esiyor rüzgar böyle anlarda.

Sanırım en iyisi herkesi kendisi gibi kabul etmek... Ya da etmeyip göndermek yüreklerden...

Selamlar...

Hamiyet dedi ki...

Seven yürek, bir hayali oturtur karşısına fasl-ı muhabbet eder, an gelir göğsüne sokulup oracığı huzur beller, bir yudum meyi sevgilinin dudaklarından içer, buseleriyle kendinden geçer ve her hayal ile hemhal oluşta asla uyanmak istemez.

Arkadaşım, yüreğinden geçen tüm dileklerin gerçeğe dönmesini diliyorum.
Sevgiler...