BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

15 Mart 2010 Pazartesi

HEY! TÜM SESSİZ ŞEHRİN İNSANLARI…DUYUYOR MUSUNUZ BENİ?

“Unutma hiç aşkın kıymetini. Ne roman, ne de film metini yazmaz hiç. Herkes kendi çözmeli.” Diyor şarkı. Tüm akşam defalarca dinledim, bazı an oldu eşlik ettim. Aşkı tarif etmem gerekti yeniden. Unuttuğum, unutturulduğum, belki de yüreğimin bir köşesine, kör noktama atıp bıraktığımdı aşk. En büyük korkumdu an olduğunda. Beni benden alıp, bensiz bıracaktı kapımı çaldığında. Beni aşksız bırakmak belki korkakçaydı ama kaçtım. Gerçekten kaçtım mı acaba?


Kaçamadım, yakalandım ansızın. Kapımı çaldı gülümseyerek, gözyaşlarını ceplerine saklayarak. Beni kandırdıktan sonra da avuçlarıma ıslaklığını bırakarak geldi gönül evime. Sesimi ancak kendim duyabiliyordum “hoş geldin” derken. Neden? Korkaklığımı kimse duymasın, diye…


Madem yakalandım sana aşk, şimdi söyle şarkılarını yeniden bağırarak. Kapımı yumruklayarak gir içeri. “Ben geldim” derken tüm cadde, hatta tüm şehir duymalı seni. E hadi, bu kadar mı yükseliyor sesin? Dur! Ben bağırayım senin yerine. “Hey! tüm sessiz şehrin insanları…Duyuyor musunuz beni? Aşk geldi, kapımda. İçeri alıyorum , kimse sokaklarda onu aramasın.” Bak, gördün mü? Korkak değilim artık. Bağırabiliyorum ben de cihana, avazım çıktığı kadar. Sen bana ne vereceksin şimdi?


Aşkın dili tutulmuş, hayretler içinde izliyordu beni. Alışmıştı insanları alaşağı etmeye, darmadağın bırakmaya. Hep sen, evet evet hep sen zafer borularını üflemeyeceksin ya. Sıra bende, bizde. Hey! Korkudan dizleri titremiş beşer, ne duruyorsun hala öyle? Çığlık atsana, aşkı yendim desene. Kitaplardan öğrenmeden aşkı, ellerini uzatıp kucaklasana. Hoş, kitaplar da yazmazmış ya aşkın kıymetini.


“Unutma hiç aşkın kıymetini. Ne roman, ne de film metini yazmaz hiç. Herkes kendi çözmeli.”



Mavisihir

4 yorum:

ALİ EKBER ÇELİK dedi ki...

bazen öyle bir kördüğüm oluyorki çözülmüyor mavi

ramazan dedi ki...

Duyuyorum,çığlık atıyorum"aşkı yendin".
:)

tufan dedi ki...

Ben bunu bir itiraf gibi kabul ediyorum ve hadi kolay gelsin diyorum.

Çözdüğün günde de tüm sessiz şehri uyandırmanı diliyorum.

Saygılar sevgiler.

Hamiyet dedi ki...

Aşk yok saydığımızda bile içimizde tutkuları, ihtirasları ile alabildiğine... Ve bir bilmece ki çöz dur hep yürek aynı yerde ama cevap yine yüreklerin tam merkezinde...