BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

14 Ekim 2010 Perşembe

AŞKA DAİR ŞİZOFRENİK SÖYLEMLER-3




Aşıklar hayal aleminde yaşarlar, biliyor musunuz? Gerçek olduğunu sandıkları her şeyin karardığını görmek de, pek bir yıkıcı olur onlar için. Aşağı yukarı hepimiz benzer karanlıklara dalıp çıktık. Hepimiz aşk hastalığına yakalandık. Şu an, aşk yüzünden kıvrananlara ne kadar ışık olur bu cümleler bilemiyorum ama, bazen ben bile sancılarını çekmiyor değilim.


İnsan denen varlık, realitesi ve düşleriyle birlikte yaşıyor. Hastalık ruha uğradığında da, bu iki olgu karışmaya başlıyor. Mesela; her an daha da artacak bir sevgi, duygu yumaklarının içinde yuvarlanarak geçecek bir yaşam, sadık bir sevgili ve daha neler neler hayal ediliyor.


Sanal dünyada doğan aşkların moda olduğu bir zamanda yaşadığımızı biliyorsunuz hepiniz. Bu aşkların, tam da konumuzun ortasında durduğunu da gördünüz elbet. Heyecanlar, konuşmalar, mesajlaşmalar, bir yandan da bol keseden dağıtılan komplimanlar, hava da nelerin uçuştuğunu hayal edin bakalım. Bu kadar şeyden sonra, yüz yüze gelinir tabi. El ele göz göze konuşmalar, sevgili olmanın tadına varacağınız anlar, v.s…


Her şey rüya gibi yaşanır. “Seni seviyorum” diye bağıra bağıra dolanırsınız ortalıkta. Aptal aşık olursunuz yani. Sanallıktan gerçekliğe geçtiniz ya artık, güven çizgisi yüksektedir. Bir gün…


Bir gün bir kurt kemirmeye başlar içinizi. Aşkın içine acabaların düşme zamanı gelmiştir. Eski mekânları ziyaret edersiniz. Geride kalanların önemi olduğundan değil ama içinizde doğmaya başlayan kara beneği silmek için yapmalısınızdır bunu. Gözlerinizi yarı açık tutarsınız, görebilme ihtimaliniz olan her şeye doğru. Bir de karanlık kaplar her yeri ve tek bir nokta ışık verir size.


İhanetin, aldatmacaların hiç bu kadar parlak olduğunu görmediniz bu güne kadar değil mi?


Aşkın sanalı da pek bir heyecanlı oluyormuş canım! İhaneti bile başka bir parlıyor, başka bir alıyor insanın gözünü. Gel de, şizofrene bağlama şimdi! Dedim ben size, yine tekrarlıyorum. Aşk, bir ruh hastalığıdır. Geçmez! İlacı bulundu filan diyen olursa da, sakın inanmayın ha! Palavra hepsi, külliyen palavra.


Şimdi aklınızdan geçeni tahmin ediyorum. “ Ne şizofrenik bir kadın!” Ben biliyorum da söylüyorum bunları. Hayat tecrübeyle sabitlenir. Bunu biliyorsunuz ya da öğreneceksiniz en yakın zamanda.


Mevlana’nın bir cümlesi var. Verdiğim örnekle çok fazlaca örtüşüyor.” Aşk, abdest gibidir. Şüpheye düşersen bozulur...”Çok doğru. Aşk, eninde sonunda acabalarla karşılaşıyor. Soru işaretleriyle çevrelenmiş bir ruhunuz olduğunda da bulacağınız cevaplara hazırlıklı olmanız gerekiyor. Bu durumu da ben şizofrenik buluyorum. Çok irdeleyen, hayal gören ve sorular soran bir aşık aradığını bulacaktır mutlak suretle. Ve, “aşkın toprağı bol olsun” diyebiliriz o zaman sadece.


Şunu sakın unutmayın; Aşkın sanalından sakınınız!

Mavisihir



0 yorum: