BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

7 Şubat 2009 Cumartesi

KIRILMA NOKTALARI




Hayat bu, ışık gibi bizler de kırılıyoruz an oluyor. Bir cam parçası bazen, bazen bir sapa yol, bazen de deli bir sevda. Akıntıya kapılınca, hayat o yöne akacak sanıyoruz. Deli bir ırmakta savruluyoruz tutunamadan. Heyecan bulur bazımız bu sürüklenişinde, kimimiz korkar. Hayatı sakin ve dingin yaşarsınız. Alışkanlıklar, zevkler vardır damağınızda, elinizde ve yüreğinizde yer eden. Her zamanki monotonluktan kurtulmaktır kimi zaman amaç. Kimi zaman farkına bile varmadan içinde bulursunuz kendinizi. En çok ta aşk kırar insanı. Bu bildiğiniz kırılma değil, yürek acısı değil bahsettiğim. Kendini başka bir kılıkta, başka bir insan olarak bulduğunuz noktadır asıl kırılma noktası. Dönemlere ayırmaya başlarsınız çocukluğunuzu, geçliğinizi ve kaldıysa eğer, yaşlılığınızı.


Bazen bir şarkı kırar ruhunuzu, büyülenirsiniz adeta. Başka bir dünya, başka bir ruh geçer gider içinizden. Ya da siz kendinizi başka bir yerde bulursunuz, anlık hatıralarda. Gözlerinizin daldığı anlar vardır. İlk kırılmayı anlatırsınız belki kendinize belki de hayatınıza. Gözlerinizde okunur acılar, ayrılıklar. Damlalar sökülüp akamaz belki yanaklarınızdan aşağı ama yürek çoktan ıslanmıştır dile gelenlerle. Kim görür o gözyaşlarınızı, oysa o an tek ihtiyacınız olan merhamet ve yaslanacak bir omuzdur. Usulca sokulacak, çocuk gibi uyuyabileceğiniz bir kucak. Kırıldınız artık, bundan sonra başak bir siz var olacak, yaşama devam eden. Kendinize şaşırdığınız anlarda tekrar tekrar aynaya bakacaksınız eski sizi özleyerek. Bilirsiniz bir kez başlayınca arkası gelir bu düğümlerin ve dönüm noktalarının. Yaşamın sonuna kadar insanın hallerini ayırmak gerek belki de. Yapamayacağımıza inandığımız her şeyin ve bize uğramaz dediğimiz her girdabın içinde bulacağız kendimizi. Alışmalıyız …


Bir gün kalbiniz kuş gibi de olabilir tabi ki, her şeyin bittiğine inandığınız ana kadar. Yaşama kaldığınız yerden devam etmek istersiniz. Aslında bu her şeye baştan başlamaktır. Yeniden kırılmak için hazırsınızdır artık. Yeni başlangıçlar ve sonlara ve arkasında duran anaforlara. Kocaman bir canavarın ağzının, size doğru açılmış olduğunu gördüğünüz rüyaların başlaması yakındır yeniden. Korkarsınız bir an ama yürümeye devam edersiniz. Yaşam sevgisi bağlılıktır belki bu, belki de sizin hiç kaybolmayan çocukluğunuz. Büyüseniz de sizinle beraber seyahat edecek olan, hep oyuncaklarını ve anılarını cebinizde taşıdığınız günlerinizden size arta kalan sevinç. Kırılmak, olgunlaşmak ve hayatın kırılma noktaları. Kaçışlar ve yakalanışlar. Güzel bir masal gibi dinlediğimiz yaşamlarımız.



Mavisihir

0 yorum: