BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

13 Ocak 2009 Salı

ÇIĞLIKLAR ARASINDA




Çığlık çığlığa karşıladık hayatlarımızı. İlk kelimemiz, ilk seslenişlerimiz, belki ilk anne deyişimiz. Hayat sürüp giderken sevinçlerimizi ve hüzünlerimizi anlatmayı öğrendik çığlıklarımızla. Bazen öyle kaptırdık ki kendimizi fısıltılarımızda bile çığlıklar kapladı her heceyi. Şarkı söyledik hayata, aşklara, ayrılıklara ve ölümlere. Allah’a dualar ettik çığlık çığlığa, ya da insanlığa beddualar. Yalvarışlarımız oldu sevgiliye affet beni ya da gitme ne olur diye. Ulaşamadık, isyan ettik her şeye. Kırdık, kırıldık çığlıklar yüzünden.


Bir dağ başında olabildiğince yüksek sesle haykırdık gizli kalmış sevdalarımızı. Saklı duygularımızı döktük sayfalara, okundu her bir kelimesi yüksek seslerle. Bize yasak olanlara sahip olabilir miyiz diye çaldık kapıları. Aşk dilendik, yüzsüzce merhamet istedik. Günahlarımızı aldık sırtımıza, huzura çıktık. Affedilmeyi istedik çığlık atarak. Korktuk, sığınacak bir kucak aradık açık denizlerde. Mavilerden medet umduk, bazen de kızıllıklardan, kırmızılardan. Yeşil bakışlardan daha çok acıtan yoktu içimizi belki, kenarından çığlık atarcasına süzülen göz yaşlarıyla. Ağladık onunla beraber, bazen uyuduk/uyandık.


Gece vakti mehtaba kanıp çıktık gökyüzüne, söyle bakmak için sevdalılara. Başlar yukarıya çevrik. Kimisi bir omuz bulmuş yaslanacak, kimisi de ağlamaklı içiyor yalnızlığına. Bir sevda dumanı sarmış her yeri buram buram, ıtırlı bir yosun kokusu sahile inerken burnuma gelen. Denizlerde yangın çıkmış. Yüreklerde dumanlar, bekleyişler. Asi mavi kızıl alevlere karışmış, acı içinde tüm çığlıkları. Bak, denizler de acı çekermiş aşka düşünce. Kıyıya vuran bir denizkızı, kuyruğunu kaybetmiş, yerine istediği ayakları kan içinde. Sevdadandır diyor koca deniz, bak ben de yanıyorum senin yokluğunda. Her çığlığımın arasında aşkımı sakladım. Duman duman gökyüzünde karışıyorum sonsuzluğa….



Mavisihir

0 yorum: