BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Hürriyet

15 Ocak 2009 Perşembe

YOLLAR VE DURAKLAR

İzlediğimiz ilerlediğimiz bir yol var hepimizin hayatında. Geçmişten geleceğe uzanan, her şeyi barındıran bir seyahatname olmuş yaşam defterimiz. Sevgiler, sevdalar, kazalar, ölümler, isyanlarımız. Barındırdığımız ve barındığımız yürekler, onların göz yaşları.Her gün doğumunda yeni bir masal anlatmak için umutlar besledik çoğu zaman. Umut, ya yeşerdi bizimle ya da kurudu gönlümüzün çoraklığında. Kirli vicdanların gölgesinde kalmış yaşamlar, aşklar. Güneşten ve sudan uzakta ve aç kalmış gönüllerimiz. Tutunduk birer dala hepimiz, belki çürük belki sağlam demedik. Elimizi uzattık oradaydı hepsi. Yalnızlıklarımıza nefes, seyahatlerimize birer han olmuş yürekler ve eller. Seven ya da acıtan konaklamalarla geçti yaşamlar bu güne dek. Uzak ve yoksulduk yine de.


Zengin olamamış bir yaşamın ondan da fukara satranç taşları olduk. Şah var mı bu oyunda? Tükenmişliklerimize hep ilk başta yenilen piyonlara benzettik. Yollarımızın üzerinde olan durakları da kalelere. Saklandık belki oralarda korunmak için, bir zalimiyetin ortasından kaçtık birer birer. Kaçmak ve kovalamak, gitmek ve konaklamakla geçti yaşamlar. Geri dönüşlerden hiç bahsetmiyorum. Geçmişe geri atılan adımlardan korkuyorum. Bir gün bu hanlardan birinde konaklamam uzun sürecek belki benim de sizler gibi. Belki de hiç olamayacak bu kalıp gidişler, kimbilir? Başı boş bir kuş olacağım belki semalarda. Belki de yangınlarda kalıp çıkmayacağım oradan. Durağım ataş olacak kimbilir? Sürpriz….


Yollar ve duraklar, uzun bir yolculuğa çıktım güne doğru. Ne bir el, ne bir sevda var yakınımda. Bir başıma, korkmuyorum. Bir dağ başında konaklarım belki bu yolculukta, uzak karlı dağlarda. Hemen bahar gelir arkadan, yeşil bir çam ormanında bülbüllerin aşk şarkılarında nefes alırım belki. Çam kokusunu sindiririm ruhuma, bedenime. Arınmışlık çöker üzerime yavaş yavaş. Derim ki, son durağıymış bu yaşamın ve sevdanın. Mavi olurum yeniden, pembe güller açarım bülbüller çoşsun diye. Issız bir mutluluk hikayesine başlarım o şarkılarla. Anlatırım dağa taşa kimse duymadan. Yıllar sonra dilden dile dolaşır büyük hikayelerim. Sevdalılar çoşar bu yolculuklardan birinde. Benim yarım kalmış yüreğimden başlarlar büyümeye.


Büyür sevdalar, masallar gibi. Herkes anlatır , herkes dinler. Ben yaşarım yüreklerde. Yollar ve durakların adı kalır yaşamın her köşesinde. Belki bir pencere önünde oturup yağmurda izlerim benden geriye kalanları. Tatlı tatlı yudumlarım anılarımın şarabını, dışarıda inceden bir yağmur. Gökyüzü rengarenk bir gök kuşağına durmuş bakıyor. Benim gözlerim ufuklarda, inkar etsem de bir silüeti bekliyor geride kalan anılardan, sevdalardan. Yollar ve duraklar...


Mavisihir

0 yorum: